Artuğ Akosman “Kazanmanın Anahtarı”

Toplumsal kutuplaşmanın önüne geçmenin en güzel yollarından birisidir festivaller. Kuşadası Sokak Festivali bu yıl da coşkulu bir şekilde tamamlandı. Vatandaşlar 3 gün boyunca lezzete, sanata, müziğe ve eğlenceye doydular. Sanatın, müziğin insanları birleştirmek gibi muhteşem bir özelliği var. Ne mutlu ki Özlem Başkan ve Ömer Başkan bu sihirli gücün farkındalar ve sonuna kadar kullanıyorlar. Peki mesela AKP’li Köşk Belediyesi ne yapıyor? Ya da Buharkent’te en son kültürel bir etkinlik ne zaman yapıldı? AKP’ye transit geçiş yapan Nazilli Belediye Başkanı il olma vaadinden başka ne veriyor Nazillili vatandaşlarımıza? Bu soruları soruyoruz ama cevap verecek muhatap bulamıyoruz. Hayalet gibiler çünkü. Varlıklarıyla yoklukları bir!

***

Yazın başından bu yana onların iş becerip de tek bir etkinlik yapamadığı yerlerde Aydın Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı konserler veriyor, müzik dinletileri yapıyor. Tekstil Park’ta geleneksel hale gelen açık hava sineması Aydınlılarla dolup taşıyor, hele bir de Mimar Sinan Parkı’nı görün. Gidenler bilir adım atmayı bırakın iğne atsanız yere düşmeyecek bir kalabalık var. Çocuklarıyla gelen aileler buz gibi limonatasını çıtır çıtır mısırını alıp birbirinden güzel filmler izliyor bu sıcak günlerde. Eminiz ki Ak arkadaşlar imreniyorlar bu beraberlik ve bütünlüğe ne diyelim vatandaş kimin neye çalıştığını çok iyi biliyor. Çalışın mutlaka kendinizi sevdirirsiniz bir gün siz de…

***

Türk-İş temmuz 2023 için dört kişilik bir ailenin açlık sınırını 11.658,05 TL, yoksulluk sınırını ise 37.974,11 TL ‘ye yükseldiğini açıkladı. İçinde bulunduğumuz kötü ekonomik tablo git gide daha da vahim bir hal alıyor. Ekonomik kötü gidişat beraberinde toplumsal şiddeti de hızla artıyor. İstanbul Esenyurt’ta bir tekel bayisinde alacak verecek davası yüzünden 20’li yaşlarında iki genç vahşice öldürüldü. Saldırının ardından Esenyurt’ta dün akşam yapılan asayiş ve huzur denetiminde 16 silah ele geçirildi. Kesinleşmiş hapis cezası olan 10 kişi ve 86 aranan şüphelinin de yakalandığı açıklandı. Allah aşkına birilerinin vahşice öldürülmesi mi gerekiyor bu denetimlerin yapılması için? İçişleri Bakanı hiç mi utanmıyor, sıkılmıyor? Güzel ülkemizi getirdiğiniz bu halden biz utanıyoruz. Sizin utancınızla yaşamak bize zor geliyor!

 

İyi haftalar.

Yayınlama: 31.07.2023
Düzenleme: 15.12.2023 16:49
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. davut özmen dedi ki:

    evet yaşamın özü çalışmak ve çalışmanın sonucunda başarı
    haliyle bir-lik özveri disiplin
    temel şartlar