Artuğ Akosman “Kırmızı Çizgi”

Ahlak siyasetin temel yapı taşlarından biridir. Ahlaklı siyaset omurga işidir. Ahlaklı siyasetin siyasetçilere berberinde getirdiği bir takım sorumluluklar da vardır. Ahlaklı siyasetçi rüşvetten, yolsuzluktan, hırsızlıktan uzakta bir yol çizer kendine. Ahlaklı siyasetçi kıvrak bir zekaya sahip olduğu kadar ilkeler konusunda ise bir o kadar inatçı ve mücadelecidir. Tüm bu faktörleri göz önünde bulundurarak genç arkadaşlarıma Türkiye’de ana muhalefeti, Aydın’da ise, “Bizim iki kırmızı çizgimiz var, bayrak ve vatan” diyen Özlem Çerçioğlu’nu desteklenmeye çağrıda bulunuyorum. Zira bugün a partisinin yarın b partisinin peşinden koşanların yanında durmak gençliğe yakışmaz! Aydın, çağdaş, halkçı ve çalışkan bir başkan olarak, Aydın siyasetinin lideri olan Özlem Başkan bizim kırmızı çizgimizdir. Kağıttan kaplanlarla işimiz olmadı, olmayacak.

***

Lozan Antlaşması’nın yıldönümünü geride bıraktık. Lozan Türkiye’nin bağımsızlığına giden yolda gelecek nesiller için yani bizler için büyük bir kazanımdır. Bizlere düşen de atalarımızın armağanı olan Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkarak cumhuriyetimizi daima ileriye dönük hamlelerle geliştirmek, büyütmektir. Çocuklarımıza, torunlarımıza çağdaş ve refah seviyesi yüksek bir medeniyet armağan etmeliyiz. Bunun için hep birlikte çalışmalıyız.

***

Akbelen Ormanı bir hiç uğruna katlediyor! Yüz yıllardır o topraklarda yaşayan insanların devlet tarafından maden şirketlerine karşı yalnız bırakılması, devletimizin askerinin doğamız için mücadele eden yurttaşlarımıza orantısız güç kullanarak müdahale etmesi büyük bir ayıptır. AKP iktidarının, gençlerin çevre, eşitlik, özgürlük gibi temel değerlerimize yapılan bu alçak saldırılara karşı olduklarını bilmesi ve bu noktada geri adım atması gerekiyor. Gelecek nesillere sağlıklı yaşam bırakmak için hep birlikte mücadele etmeliyiz.

Yayınlama: 25.07.2023
Düzenleme: 15.12.2023 16:54
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. davut özmen dedi ki:

    dürüst ve yurtsever yöneticiler şart
    ayrıca akp li olmasın yeter