Çünkü Kılıçdaroğlu…

Merhaba çok değerli genç arkadaşlarım, bildiğiniz üzere epeydir Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı merak konusuydu. Bu süreçte sosyal medyada “Kemal Kılıçdaroğlu aday olmamalı.” gibi birçok yazıya denk gelmişsinizdir fakat kendisinin anketlerdeki başarısını görünce o yazıları yazanların birilerinin paralı trolü olduğu kanaatine varmak çok da zor değil. Peki bunu neden yapıyorlar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını neden istemiyorlar ? Çünkü anketlerde de gördüğünüz üzere Kemal Kılıçdaroğlu en güçlü rakipleri. Çünkü ilk defa oy kullanacak olan seçmenler başta olmak üzere gençlerin çoğunluğu Bay Kemal’i destekliyor. Çünkü Bay Kemal din, dil, ırk, mezhep farkı yapmadan Türkiye’deki her kesimi birleştirebilen ve desteğini alabilen bir lider.

Çoğu siyasiden farklı olarak nefret dili kullanmadan hitap edebiliyor ve biliyorsunuz ki gençlerin artık istediği de bu. Zaten başımıza ne geldiyse şu nefret dili kullanmadan siyaset yapamayanlardan gelmedi mi ? Tabii en önemlisi de gençlerin ilgisini çeken bir vizyona sahip olması. Tüp kuyruğu, gaz kuyruğu siyaseti bir yana ülkeye çağ atlatacak, gençlerin önünü açacak vaatler veren bir lider. Gençlere son model bir telefonu veya bir arabayı çok görmüyor mesela (!) Ülke cehalet yüzünden on binlerce can vermişken (deprem) ilk işi okulları kapatmak olan liderlerin aksine ne olursa olsun eğitim her şeyden önemlidir diyen ve eğitimle ilgili de birçok vaadi olan bir liderdir Bay Kemal.

 

“Bay Kemal’e oy verilmez yeenim.” diyen dayılarımızı da cevap vermeden olmaz.

Neden Bay Kemal’e oy verilmez ? Bay Kemal’i çalarken mi gördünüz ? Bay Kemal çocuklarına gemicikler mi aldı ? bakanlarına milyonlarca dolarlık servet mi yaptırdı ? Çetelere ihale mi verdi ? Bay Kemal ülkenin kurucu liderine ayyaş mı dedi ? Bay Kemal yüz binlerce Kürt yurttaşın yaşadığı ve ismine Amed dediği bir kent için öyle bir kent yok mu dedi ? Bay Kemal adalet için kilometrelerce yol yürümekten, elektriğe gelen zamma tepki olarak günlerce karanlıkta kalmaktan, ülkenin geleceğini kurtaracak olan gençlerin yanında olmaktan, bu ülkede yapılan soygunun vurgunun karşısında dik durmaktan başka ne yaptı ? Bu sorulara cevap verirlerse kendilerini ciddiye alırız büyüğümüzdür sonuçta 😊 Sevgilerimle…

Yayınlama: 14.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.