KADINLAR

Başta deprem bölgesinde, sevdiklerini kaybeden ve yaşam mücadelesi veren kadınlarımız olmak üzere;
Dünyada insan ırkını biricik kılmaya ant içmiş tüm emekçi kadınlarımızın gününü kutlarım.
Kadın anadır.
Kadın doğuran, doğurduğunu ne pahasına olursa olsun doyurandır.
Bazı kadınlar ise topluma dayanışma ve fikir doğurur.
Ve kadın her haliyle dünyayı yoğurur.
Dünyada ve ülkemizde dönüm noktalarında manifestoların ana hedef kitlesi, dirayetli ve yeniliğe açık natür yapısıyla kadındır.
Siyasiler ilk önce kadınlara ve gençlere hitap eder, çünkü bilir ki yeniliğe ve kötülüğe ilk tepkiyi kadınlar ve gençler gösterecektir.
Bunun yüksek öngörüsünde bulunarak dünya üzerinde kadınlara seçme ve seçilme hakkını ilk tanıyan ülkelerden biri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’sidir.
İsterdik ki istatistiklerde hep öncelikle ve çağdaşlıkla anılalım…
Şimdi hepimiz keşke’nin sınırını geçtikten sonra kıymetinin kalmayacağı virajdayız. Hayatlarımız bahara kadar, özellikle biz kadınlar olarak istatistiklerde iyi ya da kötü ayrımının yapılacağı bir dönüm noktasında…
Ay sonlarında cinayet raporlarının nesnesi değil hayatın yaşayan özneleri olmak istiyoruz. İşte tam da bu yüzden adil bir hayat için, nitelikli eğitim için, doğayı hissederek yaşamak için, Atatürk ün bizlere bıraktığı mirasa sadakat için şimdi;
” Ayağa kalkın kadınlar! ”
Tekrar, dünyada insana dair güzel olan hangi duygu ve eylem varsa onu akla, vicdana, doğruluğa ve dürüstlüğe layık şekilde yerine getiren bütün vatansever emekçi kadınların gününü kutlarım.

Yayınlama: 08.03.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.