Sınırları Aşmak İster Misin?-3

Herkese merhaba,

 

Bir önceki yazımızda Erasmus + projelerini nasıl bulacağımızı anlatmıştım. Şimdi ise bulduğumuz bu projelere ‘nasıl katılacağım’ sorusunu cevaplandıracağız.

 

Öncelikli olarak programın genel özelliklerinden bahsedelim. Erasmus + Gençlik Projeleri için dil şartı aranmıyor hatta üniversite şartı dahi aranmıyor. Yanlış okumadın, yabancı dilinin iyi olmasına gerek yok! Erasmus + program rehberinde 13-30 yaş arası katılımcı şartı olsa da uygulamada 18-30 yaş arası yapılıyor genelde. Proje akışını doğru yönetebilmek adına ben de kendi projelerimde bunu uyguluyorum.

 

Bir önceki yazımızdan yola çıkarak bulduğumuz o projeye katılımcı olabilmeniz için sadece iki şey yapmanız gerekiyor. Bunlardan biri, Avrupa Komisyonu’nun resmî sitesi olan Europass CV üzerinden bir CV oluşturmanız gerekiyor. Bir diğeri ise yine aynı site üzerinden kolayca oluşturabileceğiz bir motivasyon mektubu yazmanız gerekiyor.

 

Europass CV ve Motivasyon Mektubunu aşağıda bıraktığım siteye kayıt olarak oluşturabilirsiniz.

 

https://europa.eu/europass/tr/create-europass-cv

 

Aslında Europass CV formatını sadece projelere başvururken değil staj, yüksek lisans, iş başvuruları için de kullanabilirsiniz. Mesleki Yeterlilik Kurumu ( MYK ) tarafından tanınan resmi bir belgedir.

 

Projelere katılımcı seçen biri olarak Europass CV oluşturan katılımcılardan bazı beklentilerimiz var. İlk önce seni tanımayı istiyoruz daha sonra ise Erasmus + gönüllülük üzerine kurulu bir program olduğu için kendi şehrinizde, ülkenizde gönüllülük faaliyetlerine katılmanız oldukça önem arz ediyor. Bu faaliyetlere oluşturduğunuz CV’de detaylı bir şekilde yer vermeniz gerekiyor. Çünkü zaman zaman Erasmus + programlarını tatil, gezi gibi gören katılımcılarla karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla projeye katılımcı olamıyorlar. Ama sen onlardan değilsin!

 

Bir sonraki yazımda Europass CV hazırlanırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İyi bir CV nasıl hazırlanır? Bu soruları cevaplandırıyor olacağım.

 

Yayınlama: 13.12.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Emine dedi ki:

    Kafa karışıklığımı rahatça çözen bu yazı için çok teşekkür ederim hocam