Sonbahardan Kışa Geçişte Neler Giyebilirim ?

Selam değerli moda okuru arkadaşlarım!

Bildiğimiz üzere sıcaklıkların azalması ile ‘Bu havada ne giyeceğim?’ telaşı yine kapıya dayandı ve doğal olarak gardıroplarımızda da daha kalın kıyafetler yerini almaya başladı. Bu yazımda sizlere sonbahardan kışa geçişte neler giyilebilir, hangi kumaşlar ve hangi renkler kullanılabilir konusunda sizlere trendleri, tüyoları ve önerileri aktaracağım.

Sonbahardan kışa geçişte kullanılan parçalar sadece mevsim geçişindeki hava sıcaklığının değişimini değil aynı zamanda sonbahar ve kış denildiği zaman aklımızda canlanan renkleri ve dokuları yansıtır. Sonbahar renk olarak daha çok kahve tonlarını (Bej, krem, açık toprak, acı kahve, haki, gülkurusu, kiremit) anımsatırken, kış da beyaz ve gri tonlarını anımsatır. Bu iki mevsim arası geçişlerde de bahsettiğimiz renklerin tonlarını kullanabiliriz. Renk konusunda anlaştıysak eğer kumaş konusunda her şey olduğunca açık. Kış aylarına yaklaştıkça ince kumaşlar yavaşça gardırobumuzdan kalkar. Bunun yerine yün, viskon, kaşe, welsoft, şanel, polar, süet ve 3 iplik kumaşlar tercih edilmeye başlar.

Gelelim 2022 sonbahardan kışa geçişte kullanılabilecek trend parçalara…

DIŞ GİYİM TRENDLERİ

  • TRENÇKOT

İngiliz modasının kült parçası olan trençkotlar tüm hava koşullarında giyilebilir. Siyah, beyaz ve bej tonlarında bir tişört ya da ince bluz ile ya da kalın trikolar ile kolaylıkla kombinlenebilir.

 

  • BLAZER CEKET

Son yıllarda sadece resmi olarak da tercih edilmeyen blazer ceketin artık sokak kombinlerinde, ilk buluşmalarda ve klasik spor görünümlerde kullanımı oldukça yaygınlaştı. Kesinlikle her dolapta olması gereken bir parça haline geldi.

 

  • DERİ BOMBER/BLAZER CEKETLER

Deri ceket yıllardır modanın her yıl kilit parçalarından biri olmayı başarıyor. Fakat bu sene deri ceketi en güzel halleri ‘deri bomber’ ve ‘deri blazer ceket’ kullanımı trendlerde zirvede yer alıyor.

 

  • PELUŞ/KIRÇIL/KAPİTONE CEKETLER

Bu yıl Stockholm’de yapılan moda haftasıyla birlikte modacıların gözleri İskandinav ve Kuzey Avrupa ülkelerine doğru çevrildi. Daha minimalist görünümleri tercih eden bu tarzın en önde gelen parçalarından biri tabii ki de Peluş/Kırçıl/Kapitone ceket oldu.

 

ÜST GİYİM VE ALT GİYİM TRENDLERİ

Öncelikle renkler basit ve her şey ile uyumlu olan siyah, beyaz ve bej tonlarında olmalıdır.

  • BASİT UZUN KOLLU BLUZLAR ve DERİ PANTOLON/PALAZZO PANTALON

Bu renklerle aynı tonlarda olan blazer, tüvit, deri ceket, kapitone, peluş ceket ve şişme mont ile gayet kolayca kombinlenebilir.

 

  • TRİKO KAZAKLAR/ HIRKALAR ve MİNİ ETEK/KLASİK KESİM KOT PANTALON

Genellikle trençkotlar, blazer ceketler, zarif görünümlü kısa kabanlar ve kırçıl ceketler altına kullanımı daha kolaydır. Üstüne giyilen parça kadar, altına giyilen parça da önem taşır. Alt parça olarak cigarette pantalonlar, wide leg jeanler, mini etek şortlar kullanılabilir.

 

  • İRİ ÖRGÜLÜ KALIN KAZAKLAR ve MİDİ ETEKLER

Sonbahardan kışa geçişte üstüne çok sıcak tutabileceği için dış giyim tercih edilmez. Genellikle bluz, ya da beyaz gömlek üstüne tercih edilip, alt giyim olarak bence kaba görüntüsünü biraz yumuşatmak için midi ya da mini etek ve çizme kullanılmalıdır.

 

Mini Kombin Tamamlayıcı Trend Alarmı:

-Topuklu Çizmeler

Midi ve mini etekler altına tamamlayıcı feminen parça olarak kullanılabilir.

 

-Büyük Boy Çantalar

90’ların mini baget çanta serüveni, 1997’e damgasını vuran Fendi Baguette küllerinden doğup,1998 İlkbahar/Yaz sezonunda Gucci defilesinde de ortaya çıkıp,1999 yılında tekrar podyuma çıkarak yeniden canlanmıştı. Fakat yerini bu sene büyük boy çantalar alarak kombinlerde kullanılmaya başladı. (Bir baget çanta olamaz ne de olsa Sarah Jessica Parker’ın da dediği gibi ‘Bu bir çanta değil, bir Baguette!’)

 

Sizlere bu yazımda sonbahardan kışa geçişte hangi parçaların, renklerin, kumaşların ve aksesuarların kullanabileceğinden bahsettim. Umarım dediklerimi unutmaz, araştırır ve uygularsınız. Bir de bunları tasarruflu yapmaya özen gösterin değerli dostlarım, devir tasarruf devri.

 

*

 

Sonraki yazıma gelecek olursak sizlere ‘’Parisian Stilinin Önemli Sonbahar Parçaları’’ndan bahsedeceğim. Au revoir!

Yayınlama: 13.11.2022
Düzenleme: 13.11.2022 14:57
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.