“Pratik yemek tarifleri” Mozaik pasta

Merhaba arkadaşlar, ben Belgin Maraş. Sizlere yemek konusunda ve belki de zaman zaman hayat hakkında tecrübelerimi aktaracağım için mutluyum. Deneyimlerimi sizlerle paylaşacağım için heyecanlıyım.

Fırsatınız olacak ya da olmayacak ama sizlerin de kolaylıkla yapabileceği tarifler paylaşmaya özen göstereceğim.

Öğrencisiniz ya da çalışıyorsunuz ama evinize geldiğinizde mutlaka mutfağa giriyorsunuzdur. Kimi zaman aceleyle kimi zaman da zevk ile mutfaklarınızda güzel yemekler çıkardığınıza inanıyorum. Peşinen ellerinize sağlık, afiyet olsun diyeyim. Sağlıcakla kalın.

Hepinize güzel günler diliyorum.

Mozaik Pasta

-Malzemeler

2 paket bisküvi

1 çay bardağı ceviz veya fındık

-Sos Malzemesi

125 gr tereyağı veya margarin

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı şeker

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı kakao

80 gr çikolata

-Yapılışı

Sos tenceresine süt, şeker, kakao ve margarin koyup sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve çikolata ilave edilerek eriyene kadar karıştırılır.

Geniş bir karıştırma kabında iri parçalar halinde parçalanan bisküvilerin ve cevizin üzerine sos dökülür, güzelce karıştırılır. Streç, tezgâha serilir. Üzerine bisküvili harç dökülür. Streç yardımı ile ister rulo, ister piramit şekli verilerek sarılır. Derin dondurucuda en az iki saat dinlendirilir. Arzunuza göre üzerini hindistan cevizi, kakao ya da ganaj ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun 🙂

Yayınlama: 01.11.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.